måndag 8 oktober 2012

Choklad cupcakes med philadelphia frosting.

 
 
Ingredienser:
 
50 gram smör
1 dl mjölk (standar 3%)
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpilver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
75 gram ljus choklad
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och häll i mjölken, det får gärna bli varmt. Hacka chokladen grovt och lägg på sidan.
Vispa samman ägg och socker tills det blir pösigt, tillsätt de varma mjölksmöret och vispa lite till.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en bunke och häll sedan det i smeten och vispa tills det blir en jämn smet.
 
Fyll muffinsformarna till 3/4 så har de lite jäsmån. Använd gärna en muffins plåt då flyter dom inte ut. (brukar bli en muffins plåt a 12 formar + 4 extra på sidan då jag gör)
Fördela chokladen uppepå och grädda i ugnen ca 10 min tills dom fått färg och blivit toppiga.
tag ut och låt svalna medans du gör frostingen.
 
Frosting:
 
100 gram rumsvarmt smör
200 gram philadelphiaost
6-7 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
4 droppar gul karamellfärg ( valfritt )
 
Vispa smöret och osten ljust och fluffigt i en bunke. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa eller rör ihop. Avsluta eventuellt med några droppar karamellfärg och blanda ihop.
 
Ställ i kylskåpet medans cupcakesen svalnar.
Bred sedan ett rejält lager med frosting uppepå och dekorera på valfritt sätt.
 
Lycka till :)
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar